Rrathët e zinj poshtë syve tregojnë diçka më serioze se sa pagjumësia

Rrathët e zinj poshtë syve ju bëjnë të dukeni të vjetër, të lodhur dhe të shëmtuar. Normalisht ato formohen nga mungesa e gjumit dhe stresi. Por, mund të jetë diçka edhe më shqetësuese sesa aq.

Rrathët e zinj poshtë syve mund të paralajmërojnë për kongjestion nazal.

Lëkura përreth syve është shumë e hollë, dhe mund të shfaq inflamacionin, shkruan gazeta Shendeti. Rrahët e zinj mund të jenë gjithashtu shenjë e sinuseve të bllokuara, të lidhura shpesh me alergjitë apo temperaturën e lartë.

Çfarë mund të bëni në këtë rast?

Trajtimet standarde për kongjestionin janë:

Pastroni sinuset me një përzierje me ujë dhe kripë.

Përdorni zhbllokues për hundët.

Përdorni kompresa të ngrohta.

Nëse këto nuk ju ndihmojnë, duhet të bëni një vizitë tek mjeku.