S’keni paguar taksat? Ja sa muaj afat keni për të lëvizur me makinë

Drejtuesit e rreth 144 mijë automjeteve që nuk kanë paguar taksat, me ligjin e ri të fshirjes së detyrimeve parashikohet të kenë 6 muaj afat për të mbajtur makinën në qarkullim.Drejtoria e Përgjithshme e Transportit Rrugor llogarit se për rreth 144 mijë mjete, efekti financiar nga drafti i fshirjes së detyrimeve në total është rreth 15 milionë dollarë.

Gazeta boton tabelën me numrin e makinave debitore për periudhën 2011 deri në 2014, dhe procedurat që duhet të zbatojnë drejtuesit e mjeteve që duan të mbajnë makina në qarkullim.

Sipas Drejtorisë së Shërbimit të Transportit Rrugor, detyrimet e papaguara, duke përfshirë edhe gjobat deri në dhjetor të 2010-s, llogariten rreth 11 milionë dollarë.

Për periudhën nga 1 janari 2011 deri më 31 dhjetor 2014, për makinat që do të paguajnë taksat gjobat që do të falen llogariten rreth 3,6 milionë dollarë./ PANORAMA