Speci i kuq, sekreti i jetëgjatësisë sipas shkencës

Shkencëtarët e kanë zbuluar se specat e kuq e të djegës, mund të jenë sekreti i një jete më të gjatë.

Në një studim që është i pari i llojit të vet, shkencëtarët e Shteteve të Bashkuara kanë ekzaminuar më shumë se 16,000 të rritur në datat e tyre të lindjes dhe shëndetin, dhe më pas i kanë vizituar çdo gjashtë vjet.

Ata kanë zbuluar se ata njerëz të cilët kishin konsumuar rregullisht speca djegës, e kishin shtuar jetëgjatësinë e tyre për një mesatare pre 10.5 vitesh.

“Analizat tona, kanë treguar se rënia e mortalitetit është e lidhur me konsumimin e specit të kuq”, kanë thënë shkencëtarët, shkruan The Independent, transmeton Klan Kosova.