Tymi i duhanit dobëson sistemin e dëgjimit

Specialistë në fushën e mjekësisë kanë arritur në përfundimit se tymi i duhanit dobëson dëgjimin.

Sipas studimeve në këtë fushë edhe ata persona të cilët nuk konsumojnë duhanin por ndodhen në kontakt me persona që pinë duhan, dëmtohen dhe dobësohen shumë nga ana dëgjimore.

Ky studim është kryer në mbi 3000 persona në SHBA dhe mjekët kanë arritur në rezultat dhe enët e vogla të gjakut në sistemin e dëgjimit shkatërrohen si rezultat i tymit të duhanit dhe në këtë në këtë sistem nuk arrin oksigjeni i nevojshëm dhe kjo dobëson sistemin e dëgjimit.