Washington, Bruksel, Sidney e Wellington – protesta kundër Donald Trumpit

Rreth 1000 njerëz janë mbledhur në Bruksel në protestën “Drita për të Drejta” më 20 janar. Turma, kryesisht e përbërë nga gratë, e ka kundërshtuar seksizmin dhe ka protestuar kundër presidentit amerikan, Donald Trump
Mijëra njerëz nga Australia dhe Zelanda e Re kanë dalë në rrugë më 21 janar, duke e nisur Marshin global të Grave, një lëvizje e themeluar në Uashington si protestë ndaj presidentit të sapo inauguruar amerikan, Donald Trump.

Disa mijëra gra dhe burra i janë bashkuar marshit në Sidnej dhe një turmë e ngjashme ka marrë pjesë edhe në protestën e Melburnit.

“Urrejtja, fjalimi që nxit urrejtje, fanatizëm, diskriminimi, politikat paragjykuese, këto nuk janë probleme amerikane, janë probleme globale”, i ka thënë turmës bashkëthemeluesja e marshit në Sidnej, Mindy Freiband.

Qindra njerëz gjithashtu kanë demonstruar në qytetet më të mëdha të Zelandës së Re, Uellington dhe Auckland.

Marshet në Australi dhe Zelandën e Re janë të parat nga mbi 600 protesta që janë planifikuar në shumë qytete të botës.

Gratë nga e gjithë SHBA-ja po mblidhen në Uashington për të marrë pjesë në një protestë masive më 21 janar, ditën e parë në detyrë të presidentit të ri amerikan, Donald Trump./REL/