Zgjidhen me gogla, ja emrat e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

Dalin emrat e parë nga shorti që po hidhet në Kryesinë e Kuvendit për zgjedhjen  e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, institucionit të ri që u krijua nga reforma në drejtësi.

Nga Gjykata Kushtetuese u zgjodhën 2 anëtarë të përhershëm dhe 1 zëvendësues.

Kandidatët që u futën në short qenë:

Nga goglat u përzgjodhën: Besnik Imeraj dhe Vladimir Kristo si anëtarë të përhershëm dhe Altina Xhoxhaj si anëatre zëvendësuese.

Nga Gjykata e Lartë u zgjodh një anëtar i përhershëm dhe një anëtar zëvendësues.

Kandidatët që u futën në short qenë:

Arjana Fullani

Andi Çeliku

Aleksandër Keskaj

Besnik Zenelaj

Edmond Ristanaj

Mirela Thana

Mehdi Bici

Shkëlzen Selimi

Artan Zaimi

Admir Thanzaj

Pal Ndrecaj

Artan Broci

Ardian Dvorani

Pas hedhjes së goglave, dolën këta dy emrat:

Mirela Thana, anëtar i përhershëm

Artan Zeneli, anëtar zëvendësues.

Nga Prokuroria nuk u hodh short, sepse ishte vetëm një kandidat, Rovena Gashin.

Nga Gjykata e Apelit zgjidhen me short: Gentian Trenova dhe Fationa Memçaj

Nga Gjykata Administrative qenë 13 kandidatë,  u përzgjodh vetëm një. Nga goglat rezultoi emri i Kastrot Selitës.