Parlamenti shtyn edhe me një muaj “Reformën Zgjedhore”

Parlamenti votoi sot për shtyrjen e afatit për Komisionin e Reformës Zgjedhore. Nëse për një muaj nuk gjendet gjuha e përbashkët, atëherë në zgjedhje do të shkohet me kodin aktual zgjedhor.

Mazhoranca e miratoi shtyrjen e komisionit me 76 vota pro. Partia Demokratike kërkon votim dhe numërim elektronik në zgjedhjet e 18 qershorit, ndërsa Qeveria, por edhe OSBE thotë se nuk ka kohë për të aplikuar teknologjinë.

Seanca e së enjtes pati numrin më të vogël të deputetëve të pranishëm. Gjatë ditës pati debate mes deputetit Asllan Dogjani dhe ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqja.

Ndërkohë, ish-Kryeministri Sali Berisha mbajti një fjalimi 90 minutësh, ku siç tha renditi 40 mashtrimet e Qeverisë “Rama”, si premtime të bëra gjatë fushatës elektorale të 2013-s.