E FUNDIT/ Ilir Meta lëshon bombën: Pa PD në zgjedhje, LSI nuk bën koalicion me PS. Jemi gati të lëmë mandatet

“Situata politike është tejet e tensionuar. Retorika politike po domoninon zhvillimet dhe kushtet politike. Cdo vonesë e con vendin në drejtime të panjohura. Vlerësojmë se Rama dhe Basha duhet të heqin dorë nga qëndrimet përjashtuese dhe individuale.

LSi deklaron se vendi ka nevojë për një qeveri të besimit për zgjedhje të gjithëpranuara nga të gjithë. Reforma zgjedhore është ende e papërmbushur.

LSI vendos të vërë në dispozicion të gjitha mandatet politike, që nga mandatet e kryetart të Kuvendit, ministrave dhe mandateve politike.

Lidhur me cështjen e koalicionit, LSI është e hapur të afirmojë për zgjedhjet e ardhshme me PS bazuar në arritje e deritanishme. Por nëse lidershpi i PS nuk do tregojë vullnet për garantimin e zgjedhjeve të lira për oozitën që të jetë pjesë e zgjedhjeve, LSI nuk mund të jetë pjesë e një koalicioni të tillë dhe e një farse të tillë”, tha Ilir Meta pas mbledhjes së Kryesisë së LSI mbrëmjen e sotme.