Si mos të rrezikoni jetën e fëmijës?/ Ja 5 mënyra të zakonshme se si të mbani një fëmijë në mënyrën e duhur

Sipas  një studimi , nënat që i mbajnë fëmijët e tyre lëkurë më lëkurë përjetojnë më pak stres. E thënë kjo, është mjaft e rëndësishme se si e mbani fëmijën, pasi shumë nga metodat e zakonshme mund të dëmtojnë shëndetin e një fëmije.

Bright Side mendon se është e rëndësishme që të gjithë t’i kushtojmë vëmendje të veçantë mënyrës së duhur për të mbajtur fëmijë.

1. Mbajnë një foshnjë nën sqetull

6 mënyra të zakonshme për të mbajtur një fëmijë që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Kur mbani një fëmijë, është e rëndësishme që të mbështesni kokën e tyre. Të porsalindurit nuk kanë muskuj të zhvilluar në qafë. Ata papritur mund të lëvizin kokën e tyre që mund të nënkuptojë vështirësi në frymëmarrje dhe lëndime nëse qafa e tyre nuk mbështetet siç duhet. Ata nuk do të jenë në gjendje të mbështesin kokën e tyre vetë derisa të jenë të paktën 4-6 muaj .

2. Mbajtja e një fëmije në një “kangur”

6 mënyra të zakonshme për të mbajtur një fëmijë që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Ju mund të përdorni “kanguret”, por gjëja kryesore është që ju duhet të dini se si t’i përdorni ato. Eshtë e nevojshme që këmbët e foshnjës të mbështeten nga kanguri dhe të mbahen në të njëjtën mënyrë si nëna do ta mbante fëmijën. Pastaj nyjet do të qëndrojnë në vend dhe shpina nuk do të dëmtohet. Përndryshe, nëse këmbët e fëmijës varen, kjo mund të çojë në sëmundje serioze, si dysplasia.

3. Mbani kokën e foshnjës në shpatull

6 mënyra të zakonshme për të mbajtur një fëmijë që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Nëse e mbani gjoksin e foshnjës tuaj në kraharorin tuaj, atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje pozicionit të fytyrës së tyre. Duhet të jetë mbi supe. Nëse fytyra e fëmijës mbështetet në shpatullën tuaj, kjo mund ta vështirësojë frymëmarrjen . Gjithashtu, një pjesë e rrobave tuaja mund të futen në gojën e tyre.

4. Mos ndryshimi i anëve

6 mënyra të zakonshme për të mbajtur një fëmijë që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Eshtë e nevojshme të ndryshoni anët që mbani fëmijën tuaj. Siç thamë edhe më parë, qafat e foshnjës janë të dobëta. Pra, është e rëndësishme që muskujt të zhvillohen nga të dy palët. Përndryshe, muskujt e qafës nga njëra anë mund të zhvillohen më pak dhe fëmija mund të ketë probleme me kthesën e kokës .

5. Ju nuk e mbështesni shpinën e tyre.

6 mënyra të zakonshme për të mbajtur një fëmijë që mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Ju nuk duhet ta mbani fëmijën vetëm nga vithet dhe nga koka. Së pari, ekziston rreziku që fëmija të bjerë. Dhe së dyti, shtylla kurrizore është e mbingarkuar për shkak të mungesës së mbështetjes së duhur të shpinës. Pra, është e nevojshme të  mbështesni shpinën e fëmijës me njërën dorë dhe kokën e tyre me anën tjetër./CNA.al