Vota e popullit eshte demokracia reale 

Shkruan: Ajet Delaj, New York

 

Kushtetuta eshte kontrata e popullit me perfaqesuesit e tij ne shtet e pushtet.

Cdo ndryshim kushtetues qe e afron perfaqesuesin e popullit me votuesin e tij eshte dhe duhet të jete i mirepritur nga të gjithe.

Cdo propogande tjeter eshte spekulim sharlatanesh politike për interesat e tyre të ngushta e padroneve qe iu sherbejne.

Listat e hapsira eshte zgjedhja me vote te drejteperdrejte e perfaqesuesve të popullit ne institucionin me të larte të Shtetit Shqiptar, keshtu qe i detyron partite qe të jene të kujdesshme ne perpilimin e listave pasi populli deshiron të gjeje ne ato lista djemte e vajzat e tij dhe nuk do votoje servilet e kryetareve e aq me pak njerez të ardhur nga skutat e erreta të gjirizeve apo sherbimeve antishqiptare.

Shikoni ne Kosove se si e nxorren ne krye vullneti i popullit Vjosa Osmanin duke e ngritur LDK-ne ne vend të dyte vetem nje grusht votash diferenca me VV pamvarsisht se estabilishmenti i vjeter e kthyen prape LDK-ne ne nje partiçke të Isa Mustafes.

Per mendimin tim, listat e hapura ndikojne drejteperdrejte edhe ne rigjenerimin dhe rrotacionin e elitave edhe brenda vete partive politike aq e nevojshme per partite politike shqiptare qe fatekeqesisht akoma nuk jane shkeputur nga mentaliteti komunist i perjetesise ne krye të partive e ne politiken shqiptare.

Une i pershendes të gjithe ata deputete qe luftojne qe perfaqesuesin e popullit ne parlament ta zgjedhin populli e jo Kryetari i partise e aq me keq shtetet apo sherbimet e huaja  kushdo qofshin ato.

Shqiperia e dale nga diktatura ka nevoje per voten shqiptare brenda dhe ne diaspore  si domosdoshmeri për të aktivizuar te gjitha energjite e kombit pamvarsisht se ku jetojne e punojne shqiptaret.

Kush fiton besimin e shqiptareve ne nje proces të hapur e transparent hallall ta kete. Kush kerkon të anashkaloje vullnetin e popullit le te shkoje e të kerkoje mandat ne Serbi, Rusi dhe pse jo edhe ne Kine pasi edhe atje votohet.

Respekte z. Murrizi dhe opozites parlamentare qe arriten  t’i bindin shqiptaret  per vlerat e listave të hapura e natyrisht meritojne respekt të gjithe ata qe jane ne gjendje të degjojne e madje t’i binden vullnetit të popullit shqiptar.

President Lincoln ka thene se menyra me e mire per sherimin e pushtetit eshte vota e lire e popullit. Kjo nuk do të thote se nuk vlen edhe per opoziten.