Bllokuan fluturimet në aeroportin e Rinasit, njëri prej kontrollorëve thirret në polici (EMRI)

Nuhin Mezini, njëri prej kontrollorëve të aeroportit të Rinasit, i cili  është futur në grevë së bashku me mbi 60 kontrollorë të tjerë, është thirrur mbrëmjen e sotme në polici.

Që prej mbrëmjes së sjeshme fluturimet në aeroportin e Rinasit janë pezulluiar, për shkak se kontrollorët kanë firmosur formularin e paaftësiss së përkohshme për shkka se janë të stresuar.

Sipas tyre, ky stres u ka ardhur për shkak të reduktimit të rrogës, ndërkohë që kryeministri Rama dhe ministrja Balluku u kanë bërë thirrje që të kthehen në vendin e punës dhe të rifillojnë punën.

Prej pasdites së sotme kontrollin e aeroportit “Nënë Tereza” e ka marrë ushtria, pasi ky aeroport është objekt strategjik me rëndësi të veçantë për sigurinë kombëtare.