Kina i thotë “lamtumirë” COVID-it, mijëra qytetarë marrin pjesë në festivalin e Wuhanit, qytetin e origjinës së virusit

Mijëra qytetarë të Wuhanit kanë marrë pjesë në ditën e parë të festivalit të muzikës “Wuhan Strawberry”, me organizatorët që thonë se numri i të pranishmëve ishte rreth 11 mijë.

Wuhai njihet si qyteti i origjinës së COVID-19 dhe ishte qyteti i parëqë vuajti kufizimet anti-COVID. “Vitin e kaluar ne në Wuhan vuajtëm nga koronavirusi. Nuk ka qenë e lehtë për të arritur këtu ku jemi sot. Njerëzit këtu kanë bërë përpjekje të mëdha dhe kanë paguar një çmim të madh. Kështu që ndihem shumë i ngazëllyer që jam këtu në festival”, tha një prej pjesëmarrësve në festival.

Festivali “Strawberry Music Festival” do të mbahet edhe në qytete të tjera, ndërkohë që shifrat e infektimeve në Kinë janë minimale.

Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara Covid-19 në territorin e Kinës tani është 90,671, ndërsa numri i të vdekurve mbetet i pandryshuar në 4,636, shumë prej të cilëve ishin banorë të Ëuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *