Raketa kineze “jashtë kontrollit”, po bie në tokë me shpejtësi “rrufeje”, duke rrezikuar zona urbane nga Nju Jorku në Madrid, Pekin apo Zelandë të Re.

Një raketë kineze 21-tonëshe ka dalë nga kontrolli dhe pritet të bjerë në Tokë në ditët e ardhshme duke rrezikuar dhe zonat e banuara, raporton “Spaceneës”.

Raketa “Long March 5b” u nis për në orbitë të enjten e kaluar dhe sipas të gjitha llogarive, pas humbjes së kontrollit, do të përplaset në tokë në ditët në vijim.

Astronomi Jonathan McDoëell, i cili studion objektet që qëndrojnë në orbitën e Tokës shprehet se raketa ka një trajektore të papërcaktuar dhe mund të rrezikojë zona urbane nga Nju Jorku në Madrid, Pekin apo Zelandë të Re.

Sipas raportimeve raketa 30-metërshe është duke udhëtuar drejt tokës me një shpejtësi 6km/s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *